Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Agencja Pracy Headhunters działająca na rynku polskim i zagranicznym, dla swojego klienta, międzynarodowej firmy, realizującej projekty w Polsce i zagranicą, poszukuje kandydata na stanowisko:
Inżynier ds. analiz FEM
Miejsce pracy: Szczecin
Zakres obowiązków:
r6; Przeprowadzanie kompleksowych obliczeń symulacji wytrzymałościowych urządzeń dźwigowych i transportowych
r6; Tworzenie i aktualizacja dokumentacji technicznej
r6; Współpraca z innymi działami firmy w celu realizacji projektów
Wymagania:
r6;Wykształcenie wyższe techniczne (mechaniczne)
r6; Doświadczenie w zakresie przeprowadzania obliczeń wytrzymałościowych metodą FEM przy użyciu programu ANSYS
r6; Dobra znajomość jęz. angielskiego r11; warunek konieczny
r6; Dyspozycyjność i gotowość do odbycia zagranicznego szkolenia w siedzibie firmy w Danii
r6; Umiejętność sprawnej organizacji pracy i samodyscyplina
r6; Samodzielność, zaangażowanie
Nasz klient oferuje:
r6; Atrakcyjne warunki finansowe
r6; Pracę w międzynarodowym zespole
r6; Możliwość rozwoju zawodowego
r6; Ciekawą i pełną wyzwań pracę
r6; Pomoc w relokacji
Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV na adres mailowy: magda@agencja-headhunters.eu w temacie wiadomości wpisując: Główny inżynier ds. analiz FEM, oraz dołączając klauzulę nt. przetwarzania danych osobowych.
Autor
RE: Inżynier ds. analiz wytrzymałościowych (FEM/MES)