Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Witam. Jestem naprawdę zielony w temacie Nastran. Najgorsze jest to, że w internecie jest bardzo mało tematów na temat tego programu. Mianowicie muszę wykonać do szkoły projekt belki z utwierdzeniem i podporą tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Próbowałem rysować w Nastranie, dodawać podpory i siły, przekrój i materiał, ale cały czas mi to nie wychodzi. Czy mógłby mi ktoś podpowiedź jak wykonywać po kolei kroki w tym kierunku? Co należy po kolei dodawać, żeby na koniec zostały pokazane wyniki w modelu. Jeśli mógłby ktoś mi podrzucić jakieś ciekawe linki lub plik z przykładowym projektem to byłbym bardzo wdzięczny.
Z góry dziękuję
http://www.youtube.com/results?search_query=%22nastran+fx%22&oq=%22nastran+fx%22&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=64179l72711l0l72941l12l11l0l4l4l0l364l1511l0.1.1.3l5l0
Edytowane przez piotr dnia 12/13/2011 14:54
Skocz do Forum:
Reklama
Szukaj
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.