Autor |
free program do oglądania wyników obliczeń |
Genius
Użytkownik
Data rejestracji: 07.03.13 |
Dodane dnia 03/07/2013 10:29 |
|
|
Witam serdecznie!
Jestem nowy na forum, mam nadzieję, że fachowcy z forum będą w stanie mi polecić program do oglądania "oliczonego" pliku z FEMAP
Szukam już jakiś czas po necie i nie mogę znaleźć nic co by pasowało.
Z góry dzięki. |
|
Autor |
RE: free program do oglądania wyników obliczeń |
piotr
Super Administrator
Data rejestracji: 17.05.07 |
Dodane dnia 03/07/2013 13:45 |
|
|
Moim zdaniem FEMAP jest poszukiwanym przez Ciebie programem... To dlatego gdyż jest tzw pre i post procesorem....
Skoro nie jesteś w stanie podejrzeć wyników tzn, że masz najprawdopodobniej błąd w instalacji solvera. |
|
Autor |
Genius
Użytkownik
Data rejestracji: 07.03.13 |
Dodane dnia 03/07/2013 14:35 |
|
|
Nie mam problemu z oglądaniem wyników w FEMAP'a poszukuję programu freeware, który potrafi załadować i pokazać wynik obliczeń.
Przepraszam za niedoprecyzowanie mojego pierwszego pytania. |
|
Autor |
piotr
Super Administrator
Dodane dnia 03/08/2013 14:48 |
|
|
No to też nie jest prosta odpowiedź, bo chcesz eksport wyników z FEMAPA czy wyniki z solvera, którym b. często nie jest FEMAP...
Ale ogólnie eksport wyników jest rzadką funkcją, już łatwiej o dane. W zasadzie myślę, że wchodzą w grę tylko takie systemy jak Z88, który podobno w pełni operuje danymi i (?) wynikami do Nastrana (byłoby więc przejście bo FEMAP ma tu eksport) i ewentualnie sprawdzić jeszcze Code_Aster'a i CAELinux'a ale o ile wiem eksport wyników nie wyszedł poza fazę mało zaawansowanych eksperymentów. (ostatnio nawet zniknął link do dyskusji o formatach wymiennych. Troszeczkę jest tu
http://www.caelinux.org/wiki/index.php/Doc:Interop |
|
Autor |
piotr
Super Administrator
Dodane dnia 03/25/2013 23:03 |
|
|
W uzupełnieniu posta. Należy zainteresować się oprogramowaniem VisIt. W news'ach dodałem pełną informację. |
|