Autor |
RE: Od pierwszego kliknięcia do analizy MES |
Kompensator
Użytkownik
Data rejestracji: 14.02.11 |
Dodane dnia 02/25/2011 00:24 |
|
|
Czy jest w ogóle mozliwość narysowania w netgenie sześcianu, który będzie obrócony pod kątem np 30 St. do osi x?
Przepraszam, nie było pytania. Próbowałem rysować używając ORTHObrick.
jutro będę duży, dzisiaj jestem mały ;-)
Edytowane przez Kompensator dnia 02/25/2011 10:01 |
|
Autor |
piotr
Super Administrator
Data rejestracji: 17.05.07 |
Dodane dnia 03/01/2011 18:21 |
|
|
To się nazywa samoobsługa: sam zadaje pytanie i sam odpowiada! Brawo!
A jak tam postępy? |
|
Autor |
Kompensator
Użytkownik
Dodane dnia 03/02/2011 21:49 |
|
|
Dobre pytanie Piotrze - wolno ale do przodu ;-). Idę trzema wątkami.
Netgen - narysowanie sześcianu obróconego pod jakimś kątem do osi XYZ to dla początkującego horror, ale przy pomocy pewnego matematyka dało się zrobić. Zresztą jak sprawdzę dokładnie czy wszystkie wzory działają to mogę podesłać żebyś to zobaczył - może warto byłoby opublikować żeby takie osóbki jak ja nie musiały tracić kilku dni na zastanawianie się jak to zrobić.
Salome - walka z tutorialami które nie pasują do mojej wersji softu trwa, czasem brakuje przycisków ale ... jakoś idzie - ten soft mi się najbardziej podoba i chyba warto włożyć trud w jego nauczenie się - i jest za free.
PowerSHAPE - nie zwróciłem uwagi czy kiedys zajmowałeś się tym oprogramowaniem, polski interfejs, spora dokumentacja - tylko jeszcze nie wiem co tak naprawdę oferuje.
Podsumowując - w netgenie prosty model lada moment skończę uffff, i zapytam co dalej.
jutro będę duży, dzisiaj jestem mały ;-) |
|
Autor |
piotr
Super Administrator
Dodane dnia 03/02/2011 23:57 |
|
|
Dziękuje za ciekawe wskazanie na PowerSHAPE'a. Na pierwszy rzut oka wygląda ciekawie. Ściągnę to sobie pobawię się i napiszę news'a niech inni też się nacieszą! Program wygląda interesująco szczególnie ze względu na możliwości tworzenia modelu powłokowego. Ale o szczegółach powiem jak eis trochę tym pobawię! |
|
Autor |
Kompensator
Użytkownik
Dodane dnia 03/03/2011 00:40 |
|
|
Możesz mieć problem z uzyskaniem hasła do Power SHAPE'a - ja napisałem do nich e'maila i przysłali.
|
Autor |
Kompensator
Użytkownik
Dodane dnia 03/03/2011 16:59 |
|
|
Jak już jesteśmy przy sofcie - zerknij na to http://www.discretizer.org/ - a teraz "wracamy do pracy". Właśnie wyczerpałem pulę softwareowych pomysłów.
|
Autor |
Jogo
Użytkownik
Data rejestracji: 27.09.11 |
Dodane dnia 09/27/2011 23:40 |
|
|
witam.potrzebuje pomocy do programu Cosmos.posiada ktoś jakieś pomoce naukowe,szkolenia albo coś podobnego z czego można korzystać??
pozdrawiam
|
|
Autor |
piotr
Super Administrator
Dodane dnia 09/28/2011 19:05 |
|
|
Przede wszystkim to nie to miejsce!!! Przejrzyj jeszcze raz forum i trochę na ten akurat temat znajdziesz. A jak będzie mało to wtedy umieść post we właściwym miejscu. |
|