Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Stworzyłem model tarczy w Patranie, naniosłem właściwości w properties, stworzyłem siatkę, dodałem konwekcję i obciążenie cieplne (zależne od czasu; dodałem Load Case na Time Dependent; dodałem object spatial i non spatial w LBC Fields) . Analiza poszła i wypluło jakieś wyniki. Problem w tym, że wychodzą mi one tylko gdy w Non Spatial dodam tabelke (zależność czasu od prędkości) i w Spatial dodam równanie, z którego mi policzy. Natomiast gdy w Spatial chce wybrać metodę "Tabular Input", wczytuje tabele to wtedy wyniki analizy to 0.
Czy ktoś z szanownych użytkowników może wie w jakiej formie ma być ta tabelka? Ja zrobiłem ją w excellu, rozszerzenie .csv, (1 jednej kolumnie czas, a po przecinku w drugiej kolumnie obciążenie cieplne).
Trudno słowami wszystko dokładnie opisać, ale będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Skocz do Forum:
Reklama
Szukaj
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.