Autor |
Dodanie sił i analiza sił magnetycznych |
Sosna_veb
Użytkownik
Miejscowość: Śląsk
Data rejestracji: 03.01.13 |
Dodane dnia 01/03/2013 21:09 |
|
|
Witam.
Mam mały problem z dodaniem sił rozciągających działających na próbke. Robiłem takie coś na inżynierze na zrywarce teraz chce to przenieś na komputer. Niewiem w jaki sposób dodać siły i jak sprawdzić pole magnetyczne, które tworzy się po dodaniu siły.
Tutorial za duzo mi nie pomógł tam jest coś w mechanicalu a ja nigdy w nim niepracowałem i wole to zrobić w workbenchu.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam. |
|
Autor |
RE: Dodanie sił i analiza sił magnetycznych |
piotr
Super Administrator
Data rejestracji: 17.05.07 |
Dodane dnia 01/06/2013 21:40 |
|
|
Niestety Ci nie pomogę, ponieważ akurat na workbenchu sie nie znam zupełnie. Ale moim zdaniem szybko odpowiedzi nie otrzymasz bo Twoje pytanie jest zbyt ogólne. Pytaj "na raz" o jedną i do tego konkretną rzecz, a przede wszystkim opisz co JU¯ zrobiłeś. |
|
Autor |
Sosna_veb
Użytkownik
Dodane dnia 01/07/2013 14:16 |
|
|
Oki dzięki za radę.
Mam geometrie, siatke tylko wyników brak :)
Jak przyłożyć siły po jednej i drugiej części próbki i czy da się określić obszar działania tej siły ( chodzi mi o szczypce zrywarki, żeby to idealnie pokazać w programie gdzie próbka zostałą "chwycona".) |
|
Autor |
piotr
Super Administrator
Data rejestracji: 17.05.07 |
Dodane dnia 01/07/2013 16:31 |
|
|
Jeszcze nie całkiem"całkuje" co robisz. ale wydaje mi się, że zrywarka to raczej wymuszenie kinematyczne, a nie siłowe. Siłę otrzymujesz wynikowo, jako reakcję w więzach... |
|
Autor |
Sosna_veb
Użytkownik
Dodane dnia 01/07/2013 18:13 |
|
|
Teraz niewiem o co Tobie chodzi. Może inaczej jak dodać obciążenie do próbki niewiwm jak to inaczej nazwać. |
|
Autor |
Tomekk
Użytkownik
Miejscowość: Norge
Data rejestracji: 01.10.09 |
Dodane dnia 01/09/2013 21:43 |
|
|
Weź, najprościej utwierdź jedna stronę na końcu i przemieszczeniem rozciągnij drugą stronę. Na pierwszy strzał starczy. Nie wiem jak w workbenchu ale większość programów musi mieć podzieloną powierzchnię aby mieć co kliknąć, jeżeli nie chcesz całej, większej powierzchni. Policz raz, zobacz co Ci nie odpowiada w warunkach brzegowych (w tych co podałem powinno Ci coś nie odpowiadać), POMYŚL chwile na tym jak to działa i dlaczego, zmodyfikuj do swoich potrzeb i wiedzy i gotowe.
pozdr
Tomek
-----------------------------
człowiekiem jestem ... |
|
Autor |
Sosna_veb
Użytkownik
Dodane dnia 01/10/2013 15:16 |
|
|
Dziekówka. Jestem bliżej celu zrobiłem w WB okienko z static structural gdzie umieściłem siły i wyniki jak próbka jest rozciągana teraz mam problem z tym żeby to połączyć z okienkiem magnetostatic, żeby widzieć jak zmienia się pole magnetyczne pod wpływem tej siły. Modeli nie da się połączyć niemam pomysłu jak to ugryźć. |
|