Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
manBase - innowacyjna firma wspierająca nowoczesne procesy rekrutacyjne, dla swojego Klienta, lidera w branży motoryzacyjnej, poszukuje kandydata na stanowisko:
Konstruktor CAD
Kod aplikacji: KAL/001/KK/R
Miejsce pracy: Bawaria, Niemcy
ZADANIA
przygotowywanie modeli 3D oraz rysunków wykonawczych i schematów według wymogów OEM-CAD
współpraca z działem analiz strukturalnych
tworzenie raportów
przygotowywanie prezentacji z postępów pracy i końcowych wyników
WYMAGANIA
wykształcenie techniczne min. średnie, kierunek Mechanika/Budowa Maszyn lub pokrewne
doświadczenie na stanowisku Konstruktora CAD
język niemiecki na poziomie komunikatywnym
dobra znajomość programu Catia V5 znajomość reguł rysunku technicznego oraz tworzenia BOM
OFERTA
interesująca praca przy międzynarodowych projektach
stabilne warunki zatrudnienia
atrakcyjne warunki finansowe
Osoby zainteresowane podjęciem współpracy, prosimy o przesłanie aplikacji na adres recruitment@manbase.com do dnia 11 lipca 2012 r. Z kandydatami będziemy kontaktować się drogą mailową do dnia 12 lipca 2012. W tytule wiadomości należy podać kod aplikacji: KAL/001/KK/R
Prosimy o umieszczenie w dokumentach następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji" (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.97 o ochronie danych osobowych, Dziennik Ustaw Nr 133 Poz. 883)
Numer w rejestrze agencji zatrudnienia: 7922
Jeśli stawia się wymogi pracownikowi, aby posługiwał się komunikatywnie danym językiem, to wypada szukając na rynku pracowników w RP komunikatywnie posługiwać się językiem polskim.
Structural analysis to nie "analizy strukturalne". Panie/Panowie "łowcy głów" - czy nie wypada się "douczyć" ?
Edytowane przez Leonardo dnia 06/28/2012 18:13
Skocz do Forum:
Reklama
Szukaj
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.
Bulix 26.01.2022 Witam, szukam osoby która ogarnia program FEMM.
damian14100 25.01.2022 Witam,
Czy znajduje się na forum osoba która ma doświadczenie w obliczeniach wytrzymałościowych wózków wagonowych ?
BE-FEA 31.03.2021 Nie pracuję w Deform, ale może coś podpowiem na zasadzie analogii do innych programów MES. Napisz jeśli nadal aktualne.
daniel8894 31.03.2021 Czy pomógłby ktoś w zrobieniu symulacji procesu skrawania w Deform 3 d
BE-FEA 09.03.2021 Postaram się pomóc, zapraszam do kontaktu jeśli nadal aktualne.
kinia22 09.03.2021 witam, potrzebuje kogoś kto pomoże w przygotowaniu projektu w programie COMSOL - przeplyw ciepła przez ośrodek porowaty!
BE-FEA 02.04.2020 Przerobiło mi jedną literę na emotkę. Chodzi o przycisk new thread
BE-FEA 02.04.2020 Żeby dodać nowy temat wystarczy wejść w odpowiedni dział i kliknąć mały przycisk "ew thread" po prawej stronie.
KrzywaOHIO 30.03.2020 Jak dodać nowy wątek na forum?
Konrad96 02.12.2019 Witam, czy jest tu ktoś kto dobrze zna się na programie Robot struktural i pomógłby mi zamodelować belkę żelbetową podobną do belki użytej w badaniu? Proszę o kontakt jeśli ktoś chciałby pomóc