Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Postów: 651 Miejscowość: Warszawa, PL Data rejestracji: 18.10.07
Dodane dnia 11/24/2007 22:11
SPECJALISTA DS. ANALIZ WYTRZYMAŁOŚCIOWYCH
w Ośrodku Mechaniki Konstrukcji Okrętu
Do zadań osoby zatrudnionej na tym stanowisku należało będzie w szczególności prowadzenie analiz wytrzymałościowych i drganiowych konstrukcji okrętowych.
Od kandydatów oczekujemy:
* wykształcenia wyższego technicznego, preferowany kierunek oceanotechnika
i okrętownictwo;
* znajomości metody elementów skończonych;
* znajomości programów z dziedziny: ANSYS/MSC PATRAN/MSC NASTRAN;
* dobrej znajomości języka angielskiego, w tym słownictwa technicznego;
* w przypadku specjalisty r11; 3 letniego doświadczenia zawodowego
na podobnym stanowisku;
* umiejętności pracy w zespole;
* umiejętności analizy i syntezy;
* umiejętności organizowania pracy własnej;
* sumienności, systematyczności, terminowości.
Zatrudnionym proponujemy:
* bardzo dobre warunki pracy w stabilnej firmie,
* interesującą pracę,
* wszechstronny rozwój.
Wszystkich zainteresowanych prosimy o przesłanie aplikacji (CV, list motywacyjny) na adres:
Centrum Techniki Okrętowej Spółka Akcyjna
80-958 Gdańsk
Ul. Wały Piastowskie 1
Dział Rozwoju Zarządzania i Organizacji lub: rekrutacja@cto.gda.pl
W CV prosimy o zamieszczenie klauzuli: rWyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 r. Dz. U. Nr 13, poz. 883 z późniejszymi zmianami).
Pozdrawiam,
Admin
We live in an age when pizza gets to your home faster than police or an ambulance
Skocz do Forum:
Reklama
Szukaj
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.