Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Postów: 651 Miejscowość: Warszawa, PL Data rejestracji: 18.10.07
Dodane dnia 07/26/2008 22:29
STRAIGHT - Doradztwo Personalne Sp. z o.o. działa na rynku już od 5 lat. Specjalizujemy się w rekrutacjach na stanowiska średniego i wyższego szczebla. Świadczymy szeroki wachlarz usług z zakresu doradztwa personalnego: Search and Selection, Executive Search, Assessment Center, Outplacement oraz Outsourcing.
Obecnie dla naszego Klienta - światowego lidera w sektorze wydobycia ropy naftowej i gazu ziemnego,poszukujemy osoby na stanowisko:
Inżynier Obliczeń Wytrzymałościowych Metodą Elementów Skończonych
miejsce pracy: Gdańsk
Opis stanowiska
Wymagania
- wykształcenie wyższe techniczne (mechanika, budowa maszyn),
- znajomość programu AutoCAD,
- znajomość oprogramowania do modelowania i obliczeń inżynierskich (Ansys lub STAAD),
- znajomość zagadnień wytrzymałości materiałów i konstrukcji oraz obliczeń z wykorzystaniem MES,
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
- gotowość do podróży,
- motywacja do pracy.
Oferujemy
- stabilną pracę w międzynarodowej firmie,
- możliwość rozwoju zawodowego w ramach międzynarodowych struktur firmy oraz podnoszenie kwalifikacji,
-atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kompetencji.
Osoby zainteresowane ofertą, prosimy o przesłanie aplikacji w języku angielskim, na podany adres mailowy, wpisując nazwę stanowiska oraz nr. referencyjny w treści maila.
natalia.zarzycka@straight.pl
Pozdrawiam,
Admin
We live in an age when pizza gets to your home faster than police or an ambulance
Edytowane przez ADMIN dnia 07/26/2008 22:30
Skocz do Forum:
Reklama
Szukaj
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.