Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Postów: 651 Miejscowość: Warszawa, PL Data rejestracji: 18.10.07
Dodane dnia 07/23/2008 23:23
Studia dla inżynierów CAE
Politechnika Gdańska wraz z firmami DES ART Sp. z o.o. oraz CADOR CONSULTING Sp. z o.o. zapraszają na dwusemestralne studia podyplomowe dotyczące symulacji komputerowych dla inżynierów.
Nowoczesne symulacje komputerowe stanowią rewolucję we współczesnej inżynierii i odgrywają bardzo istotną rolę we wszystkich gałęziach produkcji przemysłowej. Metody symulacyjne zmniejszając koszty produkcji, przyczyniają się do osiągania optymalnych własności projektowanych obiektów oraz pozwalają na odejście od konstrukcji przewymiarowanych i drogich.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku, Politechnika Gdańska (Wydział Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej) wraz z partnerami DES ART sp z o.o. oraz CADOR CONSULTING sp. z o.o., rozpoczynają realizację projektu w postaci studiów II-go stopnia pod nazwą "Symulacje komputerowe dla inżynierów". Jest to już druga edycja kursu z rozszerzonym programem. Studia rozpoczynają się w październiku bieżącego roku.
Szczegóły dotyczące rekrutacji, programu i zagadnień poruszanych na Studiach znajdziecie Państwo na stronach internetowych Politechniki Gdańskiej:
http://www.mif.pg.gda.pl/mes
http://www.pg.gda.pl
W razie jakichkolwiek pytań bądź wątpliwości prosimy o kontakt:
Kierownik organizacyjny: mgr Krystyna Szaniawska
Wydział Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej
ul. Gabriela Narutowicza 11/12
80-952 Gdańsk
Gmach Główny, pokój 33
telefon: (58) 347-20-48
e-mail: studium-mes@mif.pg.gda.pl
Pozdrawiam,
Admin
We live in an age when pizza gets to your home faster than police or an ambulance
Skocz do Forum:
Reklama
Szukaj
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.