Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Szanowni Koledzy i Koleżanki.
Jest to mój pierwszy post na tym Forum, ale czytam je już od pewnego czasu.
Chcę zapytać Was o opinie.
Od pewnego czasu wróciłem do mojej pasji ze studiów jaką jest Mechanika i Wytrzymałość Materiałów. Wróciłem do niej ponieważ chcę w niedalekiej przyszłości się przekwalifikować i pracować w CAE. Od dłuższego czasu studiuję help Abaqusa (zainteresowałem się akurat Abaqusem ponieważ Kolega w nim pracuje i zawsze wspiera pomocą) i zamierzam wziąć udział w szkoleniu organizowanym przez firmę Budsoft w Poznaniu.
Teraz moje pytanie/a: w jaki sposób pracodawcy patrzą na gościa, który jest już kilka lat po studiach, ma doświadczenie w CAD/CAM i dopiero teraz zaczął się interesować CAE? Czy są realne szanse na zatrudnienie na godziwych warunkach? Gdyby znaleźli się ludzie którzy uczestniczyli w w/w szkoleniach to proszę o opinie o nich.
Pozdrawiam serdecznie.
Frodo
PS. Jeśli post jest w niewłaściwym dziale to proszę Admina o przeniesienie
Edytowane przez Frodo dnia 01/07/2013 20:34
Dodane dnia 01/09/2013 21:23
Byłem, na dwóch podstawowych, chwale sobie, jako wstępniak do dalszej nauki aby szybko przelecieć pytania z dziedziny podstawowych, super!
Co do pracy w CAE, zostawię bez komentarza, nie wiem.