Autor |
Problem z abaqusem instalacja na viscie |
rumekk
Użytkownik
Data rejestracji: 16.08.08 |
Dodane dnia 08/16/2008 21:37 |
|
|
Mam taki problem chciałem zainstalować abaqusa na windows vista wszytko się sie instaluje ale serwer licencji nie che ruszyć. Zawsze instalowałem na xp i niebyło problemu, może ma ktoś sposób na viste.
Pozdrawiam |
|
Autor |
RE: Problem z abaqusem instalacja na viscie |
ADMIN
Administrator
Miejscowość: Warszawa, PL
Data rejestracji: 18.10.07 |
Dodane dnia 08/16/2008 22:51 |
|
|
Która wersja ABAQUS-a ?
Wklej tu log jaki otrzymałeś przy starcie FLEXIM-a, będzie łatwiej coś doradzić.
Pozdrawiam,
Admin
We live in an age when pizza gets to your home faster than police or an ambulance |
|
Autor |
rumekk
Użytkownik
Dodane dnia 08/17/2008 10:27 |
|
|
Wercja mojego Abaqusa to 6.6.1
A jezeli chodzi o dopowiedz jaką dostałem z Flexlm była poprostu taka Reread Server Faild pomimo tego ze robiłem wszystko tak jak na xp gdzie działa. Napewno coś jest z vistą nie tak, albo musze jakos specjalnie cos skonfigurować ale nie wiem co i jak. |
|
Autor |
piotr
Super Administrator
Data rejestracji: 17.05.07 |
Dodane dnia 08/17/2008 17:22 |
|
|
A nie jest to konflikt licencji? Nie masz przypadkiem kilku programów z serwerem licencji FLEX-IM? |
|
Autor |
PaulVanDyke
Użytkownik
Miejscowość: WAWA
Data rejestracji: 08.06.08 |
Dodane dnia 08/17/2008 18:32 |
|
|
Wydaje mi się, że Piotr ma rację, to może być konflikt licencji. Sprawdź czy wpisałeś dobry hostid i nazwe komputera. Ponadto sprawdź scieżki, czy nie powtarzają się (dla różnych programó). No i jeszcze warto, a nawet trzeba czytać log. |
|
Autor |
rumekk
Użytkownik
Dodane dnia 08/17/2008 21:40 |
|
|
Włanie o to chodzi ze nie mam zadnego innego prodramu ktory chodzi z flexlm i wszystko jest ok ustawione tak jak na xp gdzie wszystko chodzi dobrze, piewszy raz instaluje na viscie i vista robi problem dodam jeszcze ze instaluje na laptopie. Wszystkie sciezki sa dobre i wszystko jet dobrze poustawiane host tez. |
|