Jeżeli do oprogramowania inżynierskiego można podpiąć własne procedury to NVIDIA udostępnia darmowy driver NVCC za pomocą którego można kompilować kod napisany w C. Można to robić z Visual Studio (od wersji 10) pod Windows lub używając gcc pod Linuxem.
Wówczas oprogramowanie optymalizuje się pod posiadaną kartę graficzną. Warto mieć kartę o CUDA capability większym niż 2.0 ze względu na obsługę typu double.Zobacz Komentarze Newsów
Czy ktoś z forum korzysta może z Elmera? Bardzo ciekawi mnie jak to działa. Bo z tego tutka wynika, że jest OK, a tymczasem ja próbowałem... bezskutecznieZobacz Komentarze Newsów
Postów: 651 Miejscowość: Warszawa, PL Data rejestracji: 18.10.07
Dodane dnia 02/01/2009 01:32
Airbus Partners with MSC to Deliver Composite Materials Training
MSC Software completed the first major phase of their Trans-National Composites Training (TCT) Program partnership with Airbus, including simulation software and services. The TCT program is an extensive accelerated skills project that delivers new levels of expertise and consistency in the application of composite materials. The program was designed to deliver more than 2000 graduates from Airbus employees and suppliers by the end of 2009.
Airbus introduced the TCT to promote consistent best-practice composite design methodology throughout the international Airbus community. With the objective to bring a closer coordination between design and analysis, the TCT content includes design/simulation scenarios of typical aero-structures such as cross beams, spars, and stiffened panels, together with test evaluation & correlation. Training achievement is identified by progression through five levels, from beginner to expert, with typical participation being 20-30 days and involving both formal training and practical experience.
Composite design and manufacturing capabilities within the aerospace sector continue to advance at an impressive rate, particularly in mainstream commercial aviation applications. For commercial airliners the strength to weight characteristics of composite construction brings significant benefits in increased range and payload with reduced emissions, while increasingly automated design and manufacturing techniques are also delivering new levels of consistency and performance. Airbus has more than 30 years' experience in using composites technology in its aircraft, its application growing with each new product.
Pozdrawiam,
Admin
We live in an age when pizza gets to your home faster than police or an ambulance
Skocz do Forum:
Reklama
Szukaj
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.
Bulix 26.01.2022 Witam, szukam osoby która ogarnia program FEMM.
damian14100 25.01.2022 Witam,
Czy znajduje się na forum osoba która ma doświadczenie w obliczeniach wytrzymałościowych wózków wagonowych ?
BE-FEA 31.03.2021 Nie pracuję w Deform, ale może coś podpowiem na zasadzie analogii do innych programów MES. Napisz jeśli nadal aktualne.
daniel8894 31.03.2021 Czy pomógłby ktoś w zrobieniu symulacji procesu skrawania w Deform 3 d
BE-FEA 09.03.2021 Postaram się pomóc, zapraszam do kontaktu jeśli nadal aktualne.
kinia22 09.03.2021 witam, potrzebuje kogoś kto pomoże w przygotowaniu projektu w programie COMSOL - przeplyw ciepła przez ośrodek porowaty!
BE-FEA 02.04.2020 Przerobiło mi jedną literę na emotkę. Chodzi o przycisk new thread
BE-FEA 02.04.2020 Żeby dodać nowy temat wystarczy wejść w odpowiedni dział i kliknąć mały przycisk "ew thread" po prawej stronie.
KrzywaOHIO 30.03.2020 Jak dodać nowy wątek na forum?
Konrad96 02.12.2019 Witam, czy jest tu ktoś kto dobrze zna się na programie Robot struktural i pomógłby mi zamodelować belkę żelbetową podobną do belki użytej w badaniu? Proszę o kontakt jeśli ktoś chciałby pomóc